Любопитно

Сами Хоссни: „Младите хора да имат винаги ясно изразена цел и да следват стъпките към нея”

“Изграждането на личен бранд става чрез даване на стойност на хората през нещата, в които сме добри и когато искаме да ни следват, ние трябва да им предоставим нещо качествено, да споделяме съдържание, което по някакъв начин да подобрява живота им”. Това поясни във Велико Търново Сами Хоссни, гост-лектор по проекта „Дигитален Търновград”. Той е предприемач и гражданин на света, родом от Стара Загора. Кариерата му на нутриционист, лайф коуч и бизнес съветник го среща със знаменитости от целия свят. Роден в семейството на египтянин и българка, Сами Хоссни е бивш национал по плуване, 10 пъти шампион на България по кикбокс и шампион на Азия по муайтай. Баща и глава на прекрасно семейство.

Темата, по която говори Хоссни пред младите хора бе „Как да изграждаме бранд в социалните мрежи“.

„Разказвам моята лична история и всеки може да се припознае в нея, защото опитвайки се да пресъздадеш нечий чужд успех, е добре да стъпиш крачка напред. Обяснявам също, че ако някой трябва да ни следва и да консумира нашето съдържание в социалните мрежи, не е достатъчно. Трябва да си наистина по-добър от другите. Това, че не ни плащат, не означава, че не ни пращат със своите човекочасове, които инвестират в нас. Затова всичко трябва да си заслужава, което виждат”, допълва Хоссни.

Често съветва младите хора да се фокусират върху нещата, които могат да правят и колкото по-малко се занимават с неща извън тяхното поприще, толкова по-бързо ще постигнат  успех. „Хубаво е да имат и ментор в това, което правят. Крилати фрази от типа – „Вярвай в себе си”, не използвам. Защото какво ако вярваш в себе си, пък не работиш и не си концентриран, каква е ползата? Съветвам младите хора да имат винаги ясно изразена цел и да следват стъпките към нея”, казва още успешният мъж.

Щастлив е, че разполага с времето си, освободен е емоционално от идеята за насъщния и може да прекарва достатъчно време със семейството си. Убеден е, че това е перфектната свобода, за която всеки би мечтал. Има едно дете, момченце на годинка. Пред април 2024 г. очаква второто си дете, този път момиченце. Обича да е сред природата, а тъй като е нутриционист, дава и рецепта за перфектната закуска – овесени ядки, кисело мляко и червени боровинки.

снимка – Дигитален Търновград

Кремена Крумова – Попова