Полиция

Ръководството на полицията в Търново проведе среща с жителите на пет села в общината

Директорът на областната дирекция на МВР във В. Търново старши комисар Димитър  Машов, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов и заместник-кметът проф. Георги Камарашев организираха приемна за граждани в с. Пчелище. Целта на инициативата бе на място да се запознаят с проблемите на жителите на пет населени места и при необходимост да се вземат мерки за подобряване организацията на работа на полицейските служители за осигуряване реда и спокойствието на жителите.
Местните хора изказаха задоволство от работата на полицейските и младши полицейските инспектори, които обслужват района. Те обясниха, че денонощно имат контакт с униформените и по всяко време могат да разчитат на тях. По думите на кметовете, в селата има редовно полицейско присъствие, усеща се респектът от това.
Кметовете и жителите поставиха въпроси, относно пътната безопасност и проблеми, касаещи пътната инфраструктура, знаковото стопанство и пътната маркировка.
На срещата присъстваха още началникът на полицейското управление във В. Търново гл. инсп. Валентин Къндев, полицейски и младши полицейски инспектори, кметовете и жители на селата Велчево, Къпиново, Церова Коря и Миндя, председателя на сдружението на кметовете и кметските наместници в община В. Търново Благовеста Факирова.
Приемна с граждани предстои да бъдат организирани в Община Свищов на 6 юни от 10,00 ч., а от 11,30 ч. в Клуба на пенсионера в село Ореш.