Денят

Ръководството на БСП и ОС изнесоха урок за Левски пред млади хандбалисти

Нестандартен начин да популяризират делото  на Левски избраха от ръководствата на БСП и Отечествения съюз във Велико Търново. В спортната зала „Сава Величков“ най-младите хандбалисти в старата столица прекъснаха тренировките си и изслушаха кратък открит урок за живота на Апостола.

Той беше проведен от историка и зам.-председател на общинския съвет на БСП във Велико Търново- Михаил Стойчев. В разговора се включиха и председателят на социалистите Михаил Михалев, областният координатор на Отечествения съюз Станка Палазова, общинският председател на организацията Елена Мачковска, както и членовете на Младежкото обединение в БСП.

Децата задаваха много въпроси за Левски и демонстрираха солидни знания за живота на Апостола. В края на урока всички пожелаха да се снимат с портрета на националния ни герой, като го издигнаха високо над главите си.

Отритият урок беше част от инициативата „Седмица в памет на Апостола“, която се провежда по идея на Отечествения съюз и по покана на треньора Йонка Генчева и президента на „Етър 64“ Атанас Атанасов. В програмата бяха включени и различни прояви в детските градини във Велико Търново, където децата рецитираха стихотворения и слушаха разкази за живота на Левски.