Образование

РУО – Велико Търново връчи годишните си награди на изявени учители

Годишните награди на Регионалното управление на образованието бяха връчени на официална церемония. Началникът на ведомството удостои с  наградата „Директор на годината” Пепи Обретенова, ръководител на СУ „Бачо Киро” в Павликени, зам.-директора на Държавната търговска гимназия в Свищов Тодорка Иванова и Даниела Денчева, директор на ДГ „Св. св. Кирил и Методий” във Велико Търново.  С наградата „Учител на годината” бяха отличени Петя Николова, старши учител в ДГ „Слънце” – Велико Търново, Дияна Великова, старши учител в начален етап в ОУ „Св. Патриарх Евтимий” – Велико Търново, Даниела Кенарева, старши учител в прогимназиален етап в СУ „Вичо Грънчаров” – Горна Оряховица, и Зорница Минчева, старши учител в ПГ „Алеко Константинов” в Свищов. Наградите са учредени по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Представляват плакет, грамота и книга.

С грамоти и книги бяха надарени 24 учители, чиито ученици са извоювали призови места на национални олимпиади и състезания през учебната 2017/18 година.

Областният управител проф. Любомира Попова връчи грамота „Неофит рилски” на Министерството на образованието и науката на 12 преподаватели. „Изключително се вълнувам, че за поредна година сме заедно.  Продължават реформите в средното образование и това, което се случва, е благодарение на всички вас. Зад успехите на нашите деца стоите вие. Благодаря ви директори, учители, инспектори. Поклон пред вашия труд”, каза в приветствието си проф. Попова.

„Продължавайте с достойнство и последователност да водите своите ученици в света на познанието, преподавайки им уроците на живота. Нашето време изисква освен любов към младите хора и професията – да дадем отговори на всички въпроси и предизвикателства, стоящи пред обществото”, подчерта в празничното си обръщение началникът на РУО инж. Розалия Личева.

Кметът на Павликени Емануил Манолов и директорите на дирекциите по образование във Велико Търново Пенка Игнатова и в Свищов – Румяна Кусева, бяха специални гости на тържеството