Култура

Румънската латино звезда Джордж Дайс идва за „UN BESO fiesta” във Велико Търново

Шампионите на Румъния по бачата за 2018 година Ади и Алисор от „Dance Xplosion Sibiu”, както и една от най-популярните в момента звезди, изпълняващи латино музика – Джордж Дайс, ще вземат участие в шестото издание на „UN BESO fiesta”, съобщиха за Общинското радио Дарина Георгиева, Иглика Иванова и Ваня Гьошева от арт център „UN BESO”. Тридневното събитие стартира на 13 септември, четвъртък, от 18: 30 часа със зумба парти за най-малките. След това организаторите са предвидили и музикално ателие, а за порасналите деца ще има парти с най-новите хореографии на Борислав Иванова и урок по зумба за големи.

На следващия ден Велико Търново очаква румънската звезда Джордж Дайс. През месец февруари изпълнителят издаде своя авторски албум. Освен певец и композитор, Дайс е и изключително добър танцьор. По време на петъчното романтично парти желаещите ще могат да потанцуват с него. В събота изпълнителят ще дава професионални уроци по салса и бачата.

Шампионите на Румъния по бачата за 2018 г. Ади и Елисор пристигат специално за събитието. Те ще научат великотърновци и гости в тънкостите на стиловете бачата и салса. На 15 септември кубинска салса ще преподават Стас и Ивайла от „Салса Кубана”-Велико Търново

И тази година събитията в рамките на фестивала ще се проведат на открито в района на Художествената галерия „Борис Денев”. Всяка една от проявите е безплатна, а „UN BESO fiesta”  се осъществява с финансовата подкрепа на Община Велико Търново.