Култура

Румънската звезда Джордж Дайс плени сърцата на търновци на осмия латино фестивал „Ун Бесо фиеста“

Румънската звезда Джордж Дайс плени сърцата на публиката на осмия латино фестивал „Ун Бесо фиеста“, който се проведе във Велико Търново. Латино идолът беше специален гост на трите грации от най-голямата школа за танци и изкуства „Ун Бесо“ и подарък от тях към всички танцуващи.

Дарина Георгиева, Иглика Иванова и Ваня Гьошева посрещнаха стотици гости в трите фестивални дни и създадоха за тях незабравими емоции. Латино танци и зумба нажежиха страстите до червено, а за по-увлечените в танците имаше и безплатни уроци по зумба, салса, бачата и ча-ча. Всички прояви са обединени под общото мото за споделяне на страстта към танците и се проведоха край сцената на “Арт лято“ до паметник „Асеневци“.

Фестивалът е сред най-пъстрите латино събитие в България. За него традиционно в Старата столица идват танцьори от всички краища на страната. Събитието се организира от клуба за латино танци „UN BESO art & dance center“. Фестивалът е част от културния календар на Велико Търново и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Велико Търново.

В края на септември най-големият център за танци и изкуства в областта UN BESO art & dance center отваря нови групи за всички възрасти. Децата могат да се запишат за уроците по латино танци. За възрастните са предвидени тренировки по бачата, зумба, народни танци и Strong зумба. За първи път в центърът ще предложи HIIT тренировки и стречинг. Пълната програма на занятията можете да намерите в сайта www.unbeso.bg