Община Социални дейности

„Ротаракт“ клуб подпомага с 3 157 лева двойка с репродуктивни проблеми от Велико Търново

Днес, 31 май 2022 г. в сградата на Община Велико Търново, в присъствието на нотариус Румен Рачевец, бе обективирано решението за предоставяне на 3 157 лева за подпомагане на двойка с репродуктивни проблеми от Велико Търново.

В присъствието на заместник – кмета на общината Снежана Данева – Иванова, директора на Дирекция “Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова и представители на „Ротаракт“ клуб и Фондация „Искам бебе“, бе определена двойка с репродуктивни проблеми, която ще получи събраните от благотворителната кампания „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ 3 157 лева.

През 2021 г. събраните 1620 лева са останали неоползотворени, след като избраната двойка се е отказала от тях. Заедно със събраните през 2022 година 1537 лева ще бъде дадена възможност на двойка от Велико Търново да финансира процедурите по сбъдването на мечтата си да имат свое дете.

Заместник – кметът Снежана Данева – Иванова приветства всички и благодари за прекрасната и благородна инициатива на „Ротаракт“ клуб и на всички партньори. Тя припомни, че Община Велико Търново вече 11 години подкрепя семейни двойки с репродуктивни проблеми. Подкрепени са 190 семейни двойки. В рамките на програмата вече са родени 68 бебета, от които 12 двойки близнаци.

Преди дни Великотърновският общински съвет одобри за финансово подпомагане 26 двойки с репродуктивни проблеми.