Община

Родолюбив концерт обедини Община и благодетели

Над 50 пазители на българския дух от Украйна и Молдова ще изнесат концерт по случай Деня на бесарабските българи на 30-ти октомври във Велико Търново. Спонтанно и емоционално у тях възниква желанието да посетят Историческата и духовна столица на България, където почива и най-големият съвременен бесарабски поет Мишо Бъчваров. Това разказа Маруся Костова от Сдружение „Българско наследство”, която се обърна за съдействие към Общинското радио.

Идеята за родолюбивото събитие подкрепи лично кметът на общината инж. Даниел Панов и екипът му в местната администрация, като свързаха артистите с Лайънс клуб и местния бизнес, които ще бъдат домакини на сънародниците ни зад граница. За гостите е предвидена богата културна програма, те ще имат възможността да наблюдават аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – Звук и светлина” от Вип-площадката  „Трогнати сме от оказаната подкрепа, Търново наистина е сърцето на Майка България”, сподели Маруся Костова.

Концертът ще се проведе от 18:30 в салона на емблематичното читалище „Надежда” –живият паметник на непокорния възрожденски дух.