Образование Спорт

Ринг за бойни изкуства монтираха в корпус на НВУ „Васил Левски“

Ринг за бойни изкуства е най-новото спортно съоръжение за курсантите в Националния военен университет „Васил Левски“. Всички момчета и момичета, които обичат бокса и смесените бойни изкуства, могат да тренират безопасно и да поддържат формата си.

„Рингът е нов и е първото спортно съоръжение, което получихме по проекта за възстановяване на спортния комплекс. Монтиран е в битовия корпус, където имаме  фитнес зала и зала за тенис на маса“, казва курсант старшина Никола Мерджанов, който е бил национален състезател по киокушинкай.

„Оказа се, че има много наши колеги, които имат желание да тренират бокс, въпреки че до този момент не са опитвали, не са поставяли ръкавици дори. Но боксът, а и бойните изкуства, са спортове, които носят самочувствие, тялото става тренирано и силно, така че е обясним интересът“, допълва и курсант мл. сержант Васил Спасов, който тренира MMA любителски.

Двамата курсанти са категорични, че бойните спортове осигуряват по-добра физическа издръжливост от тренировките във фитнеса, учат на концентрация, защото изискват състезателите да взимат бързи решения. „Освен това в ринга можеш да изгориш в пъти повече мазнини, отколкото, ако само спортуваш във фитнес залата. Бойните спортове ти дават усещане за дистанция и здравословни граници“, казва още Васил Спасов.

Идея за организирането на вътрешен турнир по бокс и смесени бойни изкуства обсъждат курсантите и техните командири и момчетата не крият, че се надяват това състезание да стане факт много скоро.