Съд

Рецидивист, ограбил брутално и счупил ръката на 92-годишна жена, жали 6 години затвор

Въззивно дело срещу грабител, обрал и осакатил брутално възрастна жена, ще гледа идната седмица Апелативен съд Велико Търново.

Със своя присъда от 17.08.2021 по НОХД 336/2021 г., Окръжен съд – Велико Търново е признал подсъдимия Милен А. А. за виновен в това, че

на 17.11.2020 г., в гр. Горна Оряховица, на ул. „Иван Вазов“, срещу номер 13, в условията на опасен рецидив, отнел от владението на Д. С. С., родена през 1929 г., чужди движими вещи – портмоне на стойност 10.16 лева и сумата от 495 лева, всичко на обща стойност 505.16 лева, собственост на Д. С. С., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила. Деянието е придружено с причиняване на средна телесна повреда на Д. С. С., изразяваща се в счупване на дясна мишнична кост, довело до трайно затрудняване на движението на десен горен крайник. Поради това съдът му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от девет години, което на основание съкратено съдебно следствие е намалил с 1/3 и определил окончателно наказание лишаване от свобода за срок от шест години, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивна жалба от подсъдимия.