Съд

Рецидивист влиза за три години в затвора за кражби

Три години лишаване от свобода при строг режим ще изтърпи рецидивист за извършени домови кражби. Наказанието е наложено след ободрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратурата – Велико Търново. Споразумението има последици на влязла в сила присъда. По искане на прокуратура, извършителят е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора, където предстои да изтърпи наказанието си.

В. К. е осъден за това, че в периода от 10:00ч. до 13:00ч. на 12.06.2019 г., в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство и разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имоти – счупване на секретни патрони на брави на входни врати, направил опит да отнеме и отнел от владението на различни собственици, без тяхното съгласие, с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи на обща стойност 2500,83 лева, като кражбата представлява опасен рецидив, като:

–        на 12.06.2019 г. в гр. Велико Търново, от апартамент, направил опит да отнеме чужди движими вещи – парична сума в размер на 300 лева и златни накити – всички на обща стойност 1108,50 лева, като опитът останал недовършен по независещи от дееца причини;

–        на 12.06.2019г. в гр. Велико Търново, от друг апартамент отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 535 лева и златни накити – всички вещи на обща стойност 1392,33 лева,  от владението и без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои.