Любопитно

Млади репортери търси вестник „Алтернатив прес”

Млади репортери набира първият по рода си младежки вестник в страната – „Алтернатив прес“. До момента към екипа на бургаското издание са се присъединили ученици от София, Пловдив, Варна и други градове на страната, а покана към средношколците от Велико Търново през ефира на Общинското радио отправи ръководителят на проекта – юристът Криста Йорданова.

Инициативата възниква в ученическия клуб по журналистика, воден от самата Йорданова, която има зад гърба си опит и като репортер. Идеята веднага прегръщат деца и от други училища, но се оказва, че школото няма средства за издаване на вестника. Това само одързостило още повече младежкия екип, който запретнал ръкави и работил през цялата ваканция, разказва Йорданова.

Вече десетки творци и институции от цялата страна подкрепят „Алтернатив прес“, а самото име на медията подсказва каква е ролята, която децата са избрали да играят в живота – да бъдат търсачи на добрата новина, да бъдат алтернативата. Освен добрите примери и постиженията на свои съвременници, те самите организират редица благотворителни събития.

Изискването към младежите, които искат да се присъединят към екипа е да са на възраст от 12 до 18 г., да владеят добре писмено български език и да са мотивирани за работа. Техните творби ще бъдат публикувани на сайт, който в момента се разработва, а най-добрите ще бъдат отпечатани и на  хартиен носител. Желаещите да се свържат с „Алтернатив прес“ могат да го направят както в социалните мрежи, така и на е-мейл alternativavestnik@abv.bg