Община

Ремонтират стълбищата между булевард „България“ и ул. „Освобождение“

Във Велико Търново стартираха ремонтни дейности на стълбищата между булевард „България“ и улиците „Възрожденска“ и „Освобождение“. Реконструкцията на пешеходните алеи е възложена от кмета на старопрестолния град Даниел Панов и има за цел да подобри състоянието им предвид настъпващия есенен и предстоящия зимен сезон.

Над 650 квадратни метра площ ще бъдат обновени, като строителните работи обхващат три стълбищни участъка, които свързват северните квартали на Велико Търново с централната градска част.

Финансирането е в размер на около 20 000 лева и осигурено от общинския бюджет, по инвестиционната програма на общината.

Ремонти на стълбища и стълбищни улици предстоят и в старата градска част на Велико Търново. Строителните дейности са включени в одобрения проект „Привлекателна и съхранена автентична градска среда на град Велико Търново“, който предвижда пълно обновяване на близо 40 улици и площадни пространства в старинната част. За реализацията на инвестиционното намерение е осигурено финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Изпълнителите за четири от общо шест обособени позиции вече са избрани.