Община

Ремонтират основно мостово съоръжение край Велчево

 

Авариент ремонт на мостово съоръжение – водосток, се извършва край Велчево. Обектът е част от пътя, започващ от селото и достигащ до третокласното шосе Присово – Миндя. Реконструкцията започна в края на миналия месец и наложи затварянето на пътната отсечка. Строителните дейности вече са изпълнени на ниво над 60%. 

Два обходни маршрута осигуряват нормален достъп до село Велчево. Едното трасе е през Дебелец – по пътя III-551 (Дебелец – Плаково – Елена), а другата алтернатива е по същото шосе, но през с. Плаково и Килифарево. 

За времето, в което е въведена временната организация на движението, не са постъпвали оплаквания или сигнали за затруднения нито в Община Велико Търново, нито в кметското наместничество във Велчево.

През настоящата година бе извършен основен ремонт на още две пътни съоръжения в района на селото – на моста над р. Елишин в посока Дебелец и на водосток към Къпиновски манастир. В резултат са подобрени както състоянието на инфраструктурата, така и безопасността на движението. Средствата за всички дейности са осигурени по линия на възстановяването на обекти, засегнати от бедствия.