Образование

Ректорът на ВТУ посрещна делегация от Университета в Ал Мансура

Ректорът  на Великотърновския университет проф. д-р Димитър Димитров посрещна делегация от Университета в Ал Мансура, Арабска република Египет. Гостите са на петдневно посещение във висшето училище по линия на програма „Еразъм+“. В периода 6–10 ноември  пред студенти и преподаватели те ще изнесат поредица от лекции на английски език в областта на историята, социологията и арабския език.

В делегацията влизат проф. Махмуд Алгиеди, декан на Филологическия факултет, доц. д-р Насрин Садек, преподавател по социология, д-р Карим Абдалгани, преподавател по история.

„Изключително се радвам да видя толкова много приятели от Египет във Великотърновския университет. Посещението ви е знак, че отношенията между двата университета се задълбочават. Пожелавам ви приятен престой в красивия ни град и в прекрасния ни университет“, каза в приветствието си ректорът.

На срещата присъстваха заместник-ректорът по международната дейност доц. д-р Анна Иванова, проф.  Карим Наама, преподавател в Стопанския факултет.

След срещата гостите от Египет разговаряха и със заместник-ректора по учебната дейност проф. д-р Христо Бонджолов.

Четирима студенти от Египет се обучават през тази академична година във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.