Образование

Ректорът на ВТУ откри Националните дни „Добра кариера, добър живот”

Над 20 водещи български и международни компании участват  в четиринадесетото издание на форума. Информационните щандове са разположени по традиция в Пети корпус на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Младите хора ще имат възможност до 16,00 часа днес да се срещнат с представители на фирмите, да се запознаят със спецификата на работата в различните сектори на бизнеса и да научат как да се представят успешно по време на интервю.

„Целта ни е да срещнем студентите и фирмите. Да помогнем на младите хора да се ориентират в пазара на труда, да чуят от бъдещите си работодатели какви качества би трябвало да притежават, за да си намерят работа. Ние работим успешно с аутсорсинг фирми, които осигуряват работа и добро заплащане на студенти. Университетът също предлага работа. Бъдете активни, участвайте в конкурсите и останете при нас като преподаватели и служители.“, каза в приветствието си ректорът проф. Христо  Бонджолов.

„За мен е чест да присъствам на откриването на този важен форум. Убедена съм, че за да имаме добра кариера и добър живот е изключително важно  образованието. Вие сте избрали правилната инвестиция. Избрали сте Великотърновския университет и инвестирате в своето образование. Но от какво имате нужда? От протегната ръка, която да ви даде шанс да намерите най-достойната реализация. Именно този форум е протегната ръка, за да останете тук и да реализирате своите мечти”, подчерта областният управител проф. Любомира Попова.

„Четири  са големите ползи от форума – да си намерите работа или стаж, да видите какво изискват и какво предлагат едни от най-добрите фирми в България, да опознаете пазара на труда, да се срещнете с представители на компаниите в неформална обстановка”, отбеляза Светлозар Петров, управител на Джоб тайгър и член на настоятелството на Великотърновския университет.

На откриването присъстваха още зам.-ректорът на ВТУ проф. вихрен Бузов и директорът на Бюрото по труда Обрешко Нечев.