Спорт

Рафаел Чолаков от СК „Болярчета“ с награда от Националната програма „Децата и Футболът“

11-годишното търновче Рафаел Чолаков от СК „Болярчета“, с треньор Десислав Божков, е едно от шестнайсетте момчета от цялата страна, което получи награда за най-добър млад футболист от детските футболни турнири, част от Националната програма „Децата и Футболът“.

Наградите бяха връчени от Петър Хубчев, Христо Янев, Иван Горанов и Станислав Иванов от ФК „Левски“, президентът на АБФ Дончо Донев и генералният секретар на АБФ Георги Бойчев. Благодарствен плакет беше връчен на Жаклин Цочева, която е директор „Публични комуникации и връзки с обществеността „ на Кока – Кола ХБК – официален спонсор на програмата „Децата и Футболът“.

„Радостни сме, че дете от нашия клуб е уважено и признато. Пожелаваме на всички деца да не спират да мечтаят“, коментира след официалната церемония треньорът Десислав Божков, който е един от създателите на СК „Болярчета“.Клубът функционира от 2011 г., а целта му е да провокира интереса на децата да спортуват и да играят футбол. От 2013г. клубът има представителни отбори, с които участва в местни и държавни първенства, и турнири. Малките търновски футболисти имат редица постижения и призови места.