Община

Расте броят на осиновените кучета от Приюта

Почти три пъти са се увеличили осиновяванията на кучета от Общинския приют за безстопанствени четириноги във великотърновското село Шемшево. Докато през 2019 година през март те са били само 5, то през тази година същия месец животните намерели свой нов дом са вече 14.

„Това се дължи на нашата доброволка и бъдещ ветеринарен лекар, която по много интересен начин представя във Фейсбук всяко едно кученце, а и стечението на обстоятелства, че имаме тази година повече малки кученца, а именно такива се търсят”, обяснява положителната тенденция д-р Глория Христова, управител на приюта.

Любопитен факт е, че основният мотив за осиновяване е желанието на децата в семействата. Не рядко те са от други градове, не само от Велико Търново.

65 кучета са в момента в приюта. Заради извънредното положение във връзка с коронавируса са преустановени разходките на четириноги от доброволци. Продължават осиновяванията на мъници, събирането на дарения и кастрациите на кучета и котки. Бъдещите планове на екипа на Приюта след карантината е да подновят посещенията за активните доброволци, със сдружение „Приятели на животните ВТ“ ще организира боядисване на оградите на терена, ще бъде оформено и дворчето за разходки на кучетата.

Кремена Крумова – Попова