Спорт

Рамазан Рамазанов от КБ „Илия Павлов“ стана двукратен шампион на България

Още един състезател на великотърновския клуб „Илия Павлов“ стана за втори път през тази година шампион на България. След Иван Кайряк при децата и Борислав Колев при юношите, двукратен първенец на страната е и Рамазан Рамазанов при мъжете. 119 борци от 31 клуба участваха на държавния личен-отборен шампионат по свободна борба в Ловеч.

Шампионът на България в категория до 70 килограма от зимното първенство в София, Рамазан Рамазанов триумфира и сега, като на финала не даде шанс на Дмитрий Маленков, отнасяйки го с 10:0 технически точки. Преди това борецът на Мирослав Колев също не даде точка на съперниците си и доказа, че е пълен господар в категорията. 25- годишният руснак от Дагестан става за трети път шампион на България за великотърновския клуб, след като миналото лято във Враца триумфира за първи път в категорията с трикото на великотърновския клуб.

В тази категория великотърновецът Мартин Цачев, също от клуб „Илия Павлов“ стигна до среща за 3- 5 място, която загуби от представител на ЦСКА.

Сребърен медал взе съотборникът им Ивайло Нанчев. Той вървя убедително до финала в категория до 92 килограма. Там обаче възпитаникът на спортното училище загуби от натурализираният дагестанец Ахмед Магамаев.

Републиканският първенец за юноши Борислав Колев допусна подценяване на съперник и бе наказан. При 6:0 технически точки в своя полза великотърновският талант се разконцентрира и бе туширан от съперник от „Левски“, което го извади от битката за златото. Само преди седмица на първенството за юноши състезателят на клуб „Илия Павлов“ победи Светослав Делев с 10:0 точки.