Полиция

Разследват палеж на вековна къща на площада в Къпиново

Криминалисти разследват палеж на вековна къща на площада на великотърновското село Къпиново. Сградата е изгоряла като факла за броени часове тази нощ.Триетажният имот е трябвало да бъде продаден, а собственикът е имал среща в брокер на 5 юни с уговорена цена за 50 000 лева.

Къщата е строена през 1911 г. от българин,който се е учил за строител в Румъния. Тя прилича на прогимназия, на два етажа, с джамали и масивен гредоред. Преди година собственикът се пренесъл в друга къща в селото и тази останала необитаема. След това започнал да търси купувач на уникалния имот. Наскоро от агенция за недвижими имоти му намерили купувач на цената, която искал. Възможно е други мераклии, които са искали да купят къщата за по-малко пари, да са я подпалили, коментират в селото.

Огънят е лумнал от предната част на жилището и е обхванал задната страна. В селото има камери ,които сега се проверяват за лица, които са били в центъра посред нощ. Срещу къщата се намира и младежкият клуб на Къпиново, а полицията разпитва клиентите. В потушаването на огнената стихия са участвали две коли със шестима пожарникари от Велико Търново. Според първоначалните данни от огледите се оказва, че става дума за умишлен палеж.

Мария Христова