Спорт

Разнообразни мартенски инициативи организира ТД ”Трапезица 1902”

Част от средствата за куверти на Осмомартенския празник в Ксилифор ще бъдат използвани за реализиране на инициативата „Зелена мисия”. Тържеството бе предшествано от дамски поход в района на крайградската зона за отдих на Велико Търново, сподели Георги Димитров – секретар на Туристическо дружество „Трапезица 1902”. Той уточни, че инициативата ще бъде реализирана в началото на април. С осигурените средства ще се почистят туристически маршрути около Ксилифор и ще се засадят нови дървесни видове. Преди Осмомартенския поход дружеството организира пешеходен и ски поход по повод националния празник 3 март.

Тържествен концерт ще проведе Туристическо дружество „Трапезица 1902” по повод 116 години от основаването си. Песенният празник ще е на 17 март – когато то е учредено. Концертът е с начало 17 часа и ще е в Голямата зала на Община Велико Търново. В него ще се включат туристически хорове от Плевен, Шумен, Горна Оряховица, Варна и Стара Загора. Великотърновци ще се представят с детска вокална група „Патиланци” от Средно училище „Емилиян Станев”, дамски хор „Света гора” и смесен хор „Еделвайс”.

Над 500 ориентировачи ще се включат в състезанията за купа „Трите хълма”. Надпреварата ще се проведе от 23 до 25 март във Велико Търново. В международното състезание ще има три старта в трите дни – дълга, средна и спринтова дистанция. Досега участие са потвърдили състезатели от пет страни – Румъния, Украйна, Италия, Израел и Швеция, сподели още Георги Димитров – секретар на Туристическо дружество „Трапезица 1902”.