Полиция

Разкриха извършителите на кражби на дизелово гориво, детски обувки, пари и златни накити

Кражба на дизелово гориво от товарен автомобил, паркиран в производствена база в промишлената зона на Свищов, разкриха служители на местното полицейско управление. Сигнал за случая е получен вчера. По данни на тъжителя от возилото липсвали 15 литра гориво. От проведените незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че извършител на деянието е 25-годишен мъж от с. Хаджидимитрово, известен на полицията и осъждан. Срещу него е започнато бързо производство.

Кражба на детски обувки от магазин в областния град  разкриха служители на РУ – Велико Търново. Сигнал за случая е получен на 8 август. От проведените действия по разследването е установено, че 34-годишна жена от с. Самоводене е извършила кражба на 6 чифта детски обувки на стойност 159 лв.  Тя е възстановила стойността на откраднатите вещи. По случая е образувана преписка, която ще бъде докладвана в прокуратурата.

Кражба на пари и златни накити от жилище в с. Върбовка разкриха служители на РУ – Павликени. Сигнал за случая е получен вчера. По данни на тъжителя от жилището липсвали две златни обеци и 100 лв. От проведените незабавни действия по разследването е установено, че извършител е 16-годишно момче от същото село, известно на полицията. По случая е образувана преписка, която ще бъде докладвана в прокуратурата.