Култура

Радослав Гизгинджиев влезе в топ 30 на най-продаваните бг автори

„Повече от любов“ на писателя и възпитаник на ВТУ Радослав Гизгинджиев влезе в класацията топ 30 на най-продаваните български автори през 2018 година, според класация на верига книжарници „Хеликон”. Той заема почетното 20-то място и се нарежда с една позиция над „18% сиво“ от Захари Карабашлиев, две позиции над „Физика на тъгата“ от Георги Господинов, три позиции над „Власт“ от Тошо Тошев, дори шест позиции над „Калуня-каля“ от Георги Божинов.

„Живот в скалите“ от Мария Лалева е най-четената книга от български автор през 2018-а, аналог на Паулу Коелю, съобщават още от „Хеликон“.

„Повече от любов“ ни насочва към онова усещане, че сякаш хората започнаха да жадуват нещо, което е повече от любовта. Любовта като недостатъчност и любовта, която не може да бъде осмислена. Любовта между хората стана предимно химерна, защото любовта е интерпретирана грешно. Мистерията на случайностите също е сред основните акценти в книгата „Повече от любов“, разказва за нея Радослав Гизгинджиев. Тя е подкрепена и от силата на числата, като таен език, който нашепва посоката на много неща от ежедневието.

Писателят е автор на бестселъра „РАЙ“, „Вратите“ – втора част от трилогията РАЙ, „Пеперудите“ – трета част от трилогията РАЙ, „Страници от РаЯ. ДневницитЕ“. Режисьор и сценарист на повече от 10 филма.

Кремена Крумова – Попова