Култура

Радко Пенев представя новия си роман във Велико Търново

Писателят Радко Пенев, станал известен като „българския Дан Браун”, ще представи новия си роман „Грехът на Лилит” в търновския клуб „Седем”, на 20 декември (сряда) от 19:30ч. По време на срещата читателите ще имат възможността да се запознаят с писателя и да поговорят за темите в неговите книги.

Година след излизането на романа „Ритуалът”, Радко Пенев отново изпраща читателите си на приключение – този път сред пустинята.

Кървавото убийство на арабски професор, смятан за отдавна изгубен сред пясъците на пустинята, озадачава полицията в Кеймбридж. Шумерска глинена плочка изправя българския археолог Боряна Казакова и асирологът от Британския музей Меган Сегар пред мистерия, извираща от дълбините на времето. Мястото, където е възникнала човешката цивилизация крие тайна, за която някой е готов да убива. Как е създадена Библията? Всемогъщ ли е Господ? Боряна Казакова и Петър Георгиев още не са се възстановили след събитията, описани в Ритуалът, когато съдбата отново ги запраща в шеметно състезание на живот и смърт с апокрифна секта и свръхестествени сили. И този път на карта е заложен не само техният живот, но и съдбата на цялото човечество. Ключът към спасението е в ръцете на една митична жена с божествена сила, чиято мрачна история сякаш е белязала цялата човешка история.

„Вторият роман на Радко Пенев „Грехът на Лилит“ е образец за жанрово, интелигентно и умело писане. Радко е мъж, който не просто използва таланта си на разказвач, а работи с него. В „Грехът на Лилит“ той излиза от темата за тракийската мистика и влиза в още по-дълбоки буквално „допотопни“ води – тези от библейските времена на Сътворението.”, пише за романа Захари Карабашлиев.