Община

Пътната безопасност на децата става главен акцент в инициативите на МГЕРБ Велико Търново

Пътната безопасност на децата ще бъде главен акцент в инициативите на областната младежка организация на ГЕРБ. Това решиха на свое събрание членовете на структурата, съобщи областният координатор Георги Недев. Младежите планират в кварталите на Велико Търново да поставят табели с надпис „Ние обичаме нашите деца”, с които да провокират шофьорите да намалят ограничената скорост с още 5 километра. Почистване на парк „Асеневци”, реновиране на паметника на Цанко Церковски в Бяла черква, участие в съвместни благотворителни кампании с клубовете „Айсек” и „Лайънс” влизат още в програмата на младите хора през новия политически сезон.

609 са членовете на МГЕРБ в региона. Спрямо миналата година те са намалели с близо 100 души, поради  навършване на 31 години и преминаването им към редиците на ГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ. Приетите от началото на тази година са 16, каза Недев.

Предстои представители на  организацията да се включат в Летния университет, който ще се проведе от 31 август до 5 септември във Варна. На местно ниво младежите предвиждат да организират Регионална академия догодина във Велико Търново. По думите на Георги Недев подобен форум в старата столица не е провеждан от 2012 година.