Образование

Първи ученически философско-исторически конкурс „Отношения на световете”

Първи ученически философско-исторически конкурс организира СУ „Вела Благоева”. „Отношения на световете” е темата на състезанието.

„Идеята възникна миналата година. Беше продиктувана от разкриването  на новата паралелка „Обществени науки” и от предстоящото честване на 35-ата годишнина от създаването на училището. Според нас конкурсът би мотивирал у учениците по-активни граждански позиции по теми, които ги вълнуват”, обясни психологът и преподавател по Философски цикъл Ердинч Илхан.

 

В направление „Философия” конкурсът ще се проведе във възрастовите групи 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас. В направление „История” възрастовите групи са 1 – 4 клас, 5 – 7 клас и от 8 до 12 клас. Децата от началния курс се представят с рисунка, останалите могат да се включат с презентация, есе или стихотворение по предложени три теми в двете категории.

Разработките ще се приемат до 30 април на e-mail  konkurs.su.vb.vt@gmail.com  Резултатите ще бъдат обявени на 10 май. Оценките на участниците от трета възрастова група в направление „Философия” могат да се използват при кандидатстване в специалностите на Философския факултет при Великотърновския университет, допълни Илхан и уточни, че  в съревнованието могат да участват ученици от цялата страна. Вече има интерес и от българско училище в Украйна, разкри психологът.

Подробна информация за конкурса е публикувана на сайта на СУ „Вела Благоева”