Любопитно

Първа фризьорска работилница „Сръчните ръце на мама” организира великотърновката Мирослава Петкова

Първа фризьорска работилница „Сръчните ръце на мама” организира великотърновката Мирослава Петкова. Първата среща е тази неделя, 18 юни от 10.00 часа в зала на ул. „България” 29. За идеята си разказва:

„Тази работилница е насочена към майките на момиченца. При тях срещаме трудности при правенето на прическите рано сутрин за детска градина или за училище. Ние, фризьорите все повече нямаме време в последния момент да сплитаме децата. А е важно всяко едно момиче да е щастливо, защото ще е с прическа, сътворена от мама. Тази идея имам още от преди 3 години, когато при разговор с деца споделяха, че мама не може да ги сплете”, усмихва се Мира.

Според нея е много важно времето прекарано с децата ни. Тя е майка на момченце, но си има нейния „мамин ден“ с него. Смята, че и момичетата биха били щастливи с такава емоция, а именно игра на прически, която да получат от собствените си майки.

„Тяхното желание е точно мама да ги сплете. За съжаление много жени не могат да сплитат плитки. Идеята е сега като се съберем, да науча мамите да правят плитки. И най-важното ще бъде, че именно техните деца ще са им модели”, допълва фризьорката.

Неин вдъхновител е и Ники Корчев, основател и ръководител на ФК „Плетеница”. Тя му е споделила какво иска да направи, а той й предоставя залата си.

„Който има желание, ще се научи. Сигурна съм, че всяко дете ще му е приятно и хубаво да изкара 2 часа с мама. Това са хубави моменти и добри спомени”, заключава още Мира.