Любопитно

Как да влезем в 40-те години, обяснява психотерапевтът Кремена Станилова

На 25-ти януари от 10.30ч  в хотел „Алегро “ във Велико Търново ще се проведе безплатна практическа лекция  на тема  „Психотелесно женско здраве след 40+“, водена от популярният психотелесен психотерапевт Кремена Станилова. За общинско радио тя разказа какви ще бъдат акцентите в семинара , а именно психологичните моменти, които трябва да държим под внимание, за да можем да минем лесно в прехода 35-40 години, да приемем определени дадености като факта, че телата ни се променят, как да се научим да пускаме нещата, които не работят -навици в контекста на приятелства например и мн. други.

Според психолога този период иска една тотална пренастройка, да влезем подготвени , тъй като се оказваме изправени пред един куп проблеми, един от които е кризата на средната възраст.

От 13.00 ч. до 16.00 ч.  на същото място ще стартира и вторият семинар на тема “ Въведение в трите най-силни оръжия на женския дух“. Този тренинг е инвенция на психотелесния психотерапевт Кремена Станилова. В него е синтезиран терапевтичния и човешкия опит , който се базира на неорайхианската теория за петтте движения, Юнгианските архетипи, Таро и танцова терапия.

Какво е моджо?

Моджото е онази магична сила, с която присъстваме в света, кара ни да се чувстваме щастливи и удовлетворени от себе си, да приемаме непроменяемото и да променяме онова, което е възможно да променим, да привличаме онова, което желаем, да излъчваме към света позитивност и облагородяваща любов.

Какво е женското моджо?

Накратко, то е женската магична сила, която е резултат на синтеза от добре балансирана мъжка, женска и неутрална енергия в една жена.

Акценти на този тренинг ще бъдат : как губим своето моджо и как можем да си го върнем или да го събудим; кои са трите основни елемента на женското моджо. Въведение;  през телесни и преживелищни практики ще усетите вашето моджо; Ще получите конкретни инструменти, с които да отключите и използвате трите елемента на вашето моджо.

На финала ще използваме четирите архетипни стихии на четирите кралици в Таро и през танц терапия ще усетим и изразим качествата на четирите кралици: ще усетим какво е да сме заземени и творящи, обгрижващи и обгрижвани, секси и ентусиазирани, независими и логични.

Кремена Станилова е психотелесен психотерапевт с 14-годишен стаж в областта на психотелесната терапия. Завършила е Българска и Английска филология, Психология, Аналитична психотерапия към APICS и Вестдойче Академия, чийто наследник е БИНАП, гр. София. Член на Българско Неорайхианско Психотерапевтично Дружество (БНДП), което е групов член на Европейската Асоциация по психотелесна психотерапия. Има издадена книга със заглавие „Сбогом, паника и стрес“- наръчник за хора, решени да живеят по-добре

Пламена Димова