Култура

Проф. Пламен Павлов получи почетния знак „Златен век“ на Министерство на културата

Почетният гражданин на Велико Търново и преподавател във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ проф. Пламен Павлов бе отличен с почетен знак „Златен век“ на Министерството на културата. Културното ведомство връчва традиционно през ноември наградите на изявени културни и просветни дейци. Отличието почетен знак „Златен век” – печат на Цар Симеон Велики (златен) и грамота за значим принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност бе връчено на проф. Павлов по време на официална церемония в столичната галерия „Средец“.

„Това е една традиция на Министерството на културата от доста време – по случай двата най-български празника – 24 май и 1 ноември, да удостояваме за значими постижения в областта на изкуството и на културата родни, съвременни будители, продължители на традициите, пазители на духовността, хора, даващи всеки миг от своя живот в името на културата, на българското, на духа на нацията. За мен е чест да съм сред вас!”, заяви по време на церемонията министър Боил Банев.

Сред наградените през ноември са още и поетът Иван Цанев, актрисата Татяна Лолова, естрадната певица Маргрет Николова и композиторът проф. Костадин Бураджиев.

Сред наградените са и поетът Иван Цанев, актрисата Татяна Лолова, естрадната певица Маргрет Николова и композиторът проф. Костадин Бураджиев, посветил пътя си на развитието на българската музикална култура

„Това е една традиция на Министерството на културата от доста време – по случай двата най-български празника – 24 май и 1 ноември, да удостояваме за значими постижения в областта на изкуството и на културата родни, съвременни будители, продължители на традициите, пазители на духовността, хора, даващи всеки миг от своя живот в името на културата, на българското, на духа на нацията. За мен е чест да съм сред вас” – изтъкна културният министър Боил Банов по време на официалната церемония, състояла се в столичната галерия „Средец”.