Политика

Проф. Любомира Попова се закле като народен представител

Проф. Любомира Попова, досегашен областен управител на Велико Търново, положи днес клетва като народен представител в 45-то Народно събрание. Тя беше втора в листата на ПП ГЕРБ от Великотърновски избирателен район и влиза в парламента на мястото на проф. Костадин Ангелов, който ще продължи да изпълнява функциите на министър на здравеопазването до избирането на ново правителство.

Министърът в оставка направи емоционално изказване от трибуната на Народното събрание, в което разкритикува някои декларативни изявления от страна на новоизбрани депутати.

„Българското здравеопазване и българските лекари не заслужават това, което се случва в тази зала. НОЩ беше съставен от достойни хора и лекари. Когато виждаме края на третата вълна, е много лесно да се четат декларации от парламентарната трибуна. Къде бяхте вие, когато нямахме въздух в болниците? Някои от вас слизаха в болниците и си правеха снимки. Българските лекари са претърпели много, те знаят кой казва истината и кой лъжата; кой осигури всичко, от което имаха нужда.

Управлението на държавата изисква нещо много важно – коронакризата е най-важното, което стои пред народа ни като изпитание. Изказвания от парламентарната трибуна, които разклащат доверието в българските лекари няма да доведат до нищо хубаво. Разединението не прави силата, уважаеми народни представители. Докажете, че хората в тази зала са на висотата да спасят цяла България.“ – заяви проф. Костадин Ангелов.