Култура

Проф. Владимир Аврамов се представя с юбилейна изложба

45 платна ще покаже в своята изложба „Веднъж на 50. Поглед назад и леко встрани” проф. д-р Владимир Аврамов, преподавател в катедра „Стенопис” при Факултета по изобразителни изкуства към ВТУ. Тя ще включва етюди и рисунки от студентските му години. Ще бъдат представени и около 10 проекта, свързани със сакралната живопис.

Юбилейната изложба по повод 50-та годишнина на проф. д-р Владимир Аврамов ще бъде открита на 22 октомври, четвъртък от 17.00 часа в Изложбени зали „Р. Михайлов” – Велико Търново.

Владимир Аврамов е роден на 10 август 1970 г. във Враца. Учи в ССХУ за ИИ ”Акад. Илия Петров” – гр. София, а след това завършва НХА ”Николай Павлович” – гр. София, специалност “Стенопис”. От 2000 г. е член на Съюза на българските художници и Международната асоциация за пластични изкуства /АИАП – Юнеско/. От 2019 г. е професор по изкуствознание и изобразително изкуство – Стенопис във ФИИ на ВТУ

Творческите му търсения са в областите: живопис, стенопис, мозайка, църковна стенопис, кураторски проекти. Има повече от 10 самостоятелни и съвместни изложби у нас. Носител на множество награди. Участвал е в проектирането и реализацията в екип нa 36 църковни обекти.