Любопитно

Пространство ТАМ кани на среща с активист на PETA

Пространство за изкуство и култура ТАМ кани на среща разговор с Петя Петрова – активист на организацията Хора за етично отношение към животните (PETA). Събитието ще се проведе на 23 ноември от 18:00 ч. в бившия Клуб на дейците на културата на ул. Велчо Джамджията 16 в старата столица.

Петя Петрова е единствената българка, приела мисията да спасява и помага на животни и хора бедстващи във войната в Украйна. Изминава стотици километри денонощно, често навлизайки в територии на престрелки и ситуации застрашаващи живота ѝ.

Родената в Пазарджик дама ще даде отговор на въпросите: как войната променя природата; как човек се настройва психически за безсънните нощи, екстремните и неочаквани ситуации и ужасните гледки по пътя; какви са мотивацията, надеждата и страховете на една жена, навлязла в бурята на войната в името на солидарността.

Ще разберете още как се организират спасителни акции за животни по време на война – какви са трудностите на такава мисия. Това, че освен многобройните пострадали хора на фронта и от цивилното население, които са във фокуса на вниманието, има и други жертви, които остават невидими. Дивите животни, животните затворени в селскостопански ферми, домашните любимци, животните в зоопаркове, морските обитатели умират и страдат от снаряди, мини, глад, жажда, нараняване.