Прокуратура

Прокуратурата привлече като обвиняем и задържа за 72 часа шофьор, причинил катастрофа със загинал мотоциклетист

Окръжна прокуратура – Велико Търново ръководи разследването по досъдебно производство, образувано за настъпило на 24.05.2024 г. тежко пътно – транспортно произшествие в „Прохода на Републиката“, при което е загинал мотоциклетист – престъплението по чл. 343, ал. 1, буква „В“, пр. 1 във вр. с чл. 342, ал.1 от НК.

По делото в качеството на обвиняем е привлечен водач на турски товарен автомобил – Е.А., за това, че на 24.05.2024г, около 13.40 часа, на път гр. Гурково-гр. Велико Търново, в землището на с. Въглевци, Община В. Търново, при управление на моторно превозно средство – влекач „Скания G4х2“, с прикачено полуремарке, турска регистрация, нарушил правилата за движение по пътищата, регламентирани в Закона за движението по пътищата. Той не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което е управлявал, като след десен завой навлязъл в лентата за насрещно движение и по непредпазливост причинил смъртта на мотоциклетист – румънски гражданин на 45 години.

С постановление на наблюдаващия  прокурор от Окръжна прокуратура – Велико Търново Е. А. е задържан за срок до 72 часа и днес предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават под наблюдение на ОП – Велико Търново.