Община

Проект на зона за спорт, отдих и културно-познавателни събития разработва кметство Килифарево

Проект на зона за спорт, отдих, културно-познавателни и други дейности разработва кметство Килифарево. За неговото изпълнение ще се кандидатства пред Националната програма на МОСВ „Чиста околна среда 2021“.  За да получи проектът финансиране, е необходима широка обществена подкрепа. Затова в града започва подписка. Допитването до жителите ще се проведе от 6-и до 21 януари, а протоколът на подписката ще бъде на разположение всеки работен ден на пропуска на кметството в партерния етаж.

„Впечатление ми прави, че масово в хубавите дни в Килифарево децата карат скейтборди, тротинетки, велосипеди в различни зони на града, включително и на рискови места, където могат да пострадат.  Идеята е зоната да се създаде в парковия комплекс „Антарктида“, който е в идеалния център и, където има неизползваеми около 5 дка площ“, обясни мотивите за обособяването на терена кметът Димитър Събев.

По негови думи по-голямата част от техническата разработка вече е приключила. Според плана основно рампи за скейтборд и други спортни съоръжения ще бъдат монтирани в района. Предвижда се и разширение на парковото пространство около читалището, което е подходящо за организиране  на културно-познавателни събития.

Градското ръководство има вече подкрепата на децата и младежите, на местните фирми, които са заявили, че ще помогнат с материали и финансово за реализацията на проекта.

Проектна идея е част от подготовката на кметството за честването на 50-годишнина от обявяването на Килифарево за град през 2023-а.