Култура

Проектът „Търновски китари“ стартира във Велико Търново

 Новият културен проект „Търновски китари – част първа“ стартира във Велико Търново. Неговата цел е да развие уменията на млади творци и изпълнители по класическа китара, като им осигури възможност за изява в културната програма на старата столица. На 11-ти и 12-ти май 2024г в Младежки дом – Велико Търново ще се проведе двудневен майсторски клас по класическа китара с 20 младежи на възраст между 13 и 29 години. Той ще бъде воден от проф. д-р Стела Митева – Динкова и Костадин Динков – преподаватели по класическа китара в Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ в Пловдив. След завършване на обучителната част, се предвижда концерт със заглавие „С китара в парка“, който ще се състои на 12 май от 18 ч. в парк „Марно поле“. В него всички участници ще покажат пред публика наученото в двудневния майсторски клас.

„Очакваните ни резултати е  на първо място да стартираме един нов културен проект във Велико Търново,а идеята е да  продължим проекта и в следващите години“ каза ръководителя на проекта Красин Каракоцев.

„Майсторският клас е само и единствено за 20 човека, които могат да кандидатстват на сайта ни http://vtguitars.weebly.com  Кандидатстването е изцяло дигитално“- сподели Николай Петров, член на Сдружение „Младежи за развитие на Лясковец“.

Проектът „Търновски китари – част първа“ е съвместен проект между Сдружение „Младежи за развитие на Лясковец“ и „Младежки дом“- Велико Търново. Ръководител на проекта е Красин Каракоцев. Той се съфинансира по програма „Култура – малки проекти“ от Административната програма „Календар на културните събития“ на Община Велико Търново. Входът за всички събития е безплатен

Пламена Димова