Община

Програма за празника на град Килифарево

21 – 23 август,   Откриване  10:00 часа, Музеен комплекс

Седми семестър на Летен пленер “ Детска академия за изкуства “

Децата до 10-годишна възраст ще бъдат занимавани с техниката акварел от художника Иван Додов. Децата ще творят в двора на музея.

Групата от 11 – до 15-годишна възраст  ще се занимава с калиграфия, като заниманията ще бъдат в  ОУ  „Неофит Рилски“ и ще бъдат ръководени от специалиста по калиграфия, шрифт и типография д-р Живко Станкулов. Проектът е съвместен със Съюза на печатарската индустрия в България.

24 август, 18:00 часа, галерия „Янко Маринов“
Ще бъде открита изложба карикатури и шаржове, с която на града гостува  Домът на хумора и шегата Габрово. Изложбата съдържа карикатури на Борис Димовски и цикъла „Габровски сметки“.

25 август,   20:00 часа, площад „България”

Концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили на България. Разнообразни жанрове и изпълнители.

26 август,  9:00 часа, Градски стадион

Детски турнир по футбол за Купата на кмета. Участват с по две детски формации (родени до 2004 г. и родени до 2009 г.) отбори от  Килифарево,  „Локомотив Горна Оряховица“, „Локомотив Дряново“ и отбори от  Севлиево. Играе се всеки срещу всеки. Събитието се осъществява в партньорство с БФС.

26 август, 10:00 часа, площад „България”

Трети национален конкурс за хумористичен фолклор „Усукано по Килифарски“. Уникалността на конкурса се състои в това, че съчетава песенния, речеви и танцов фолклор. В предходното издание на конкурса през 2016 г. участваха над 300 изпълнители от 70 населени места.

26 август, 19:30 часа, площад България „Килифарево празнува“.

Концертна програма ще изнесат Духовият оркестър на Община Велико Търново и фолклорната изпълнителка Ани Борисова. По традиция празничният ден ще завърши с ефектна илюминация.