Култура

Провеждат фестивала „Ветринци пее и танцува“ на 11 юни

Традиционният фестивал под надслов „Ветринци пее и танцува“ ще се проведе в селото на 11 юни. Това е 17-то издание на културния празник, като от миналата година той е надграден. Организатори на събитието са кметството и читалище „Напредък 1903“ във Ветринци. За провеждането на фестивала те канят спонсори и доброволци, които да съдействат за реализиране на инициативата. Вече са приети заявки от състави и индивидуални изпълнители както от община Велико Търново, така и от Шуменско, Русенско.

Очаква се интересът към „Ветринци пее и танцува“ от миналата година, когато празникът се организира виртуално, да се повтори и на сцената в селото да се изявят през юни талантите на живо. „Фестивалът е с развлекателен характер. Чрез него даваме възможност на любителите на певческото и танцовото изкуство да се изявят. Идеята на събитието е да издири, популяризира и съхрани добри образци, да стимулира самодейното творчество. Няма възрастови ограничения, нито пък в това дали участниците да се изявят самостоятелно или в група, състав“, сподели Надежда Маркова – кметски наместник на Ветринци и председател на селското читалище. Тя припомни, че изпълнителите в онлайн изданието през миналата година са били от цялата страна, а видеото в YouTube канала на читалището е с продължителност над 3 часа и представя изключително богата програма.

„ Ще използваме сцената на фестивала „Ветринци пее и танцува“, за да популяризираме отново и дарителската кампания за възстановяване на храма в селото“ , каза още Надежда Маркова.