Здравеопазване Община

Провеждат поход до манастира „Св.св. Петър и Павел” в събота

Поход до манастира „Св.св. Петър и Павел” ще се проведе утре като част от кампанията „Движи се и победи”. Първият вариант е с тръгване от квартал „Асенов” през висящия мост над р. Янтра и по традиционната пътека през Дълбок дол до Ксилифор. Продължението е по червена маркировка към телевизионната кула, пресича се шосето за с. Шереметя – с. Арбанаси и по платото след около 30 – 40 минути се достига до манастира.

Организаторите предлагат и втори вариант. Той също е с тръгване от квартал „Асенов” през висящия мост над р. Янтра и по традиционната пътека към Дълбок дол, където се отклонява по зелена маркировка вляво към Голямо лако. Продължението е по червена маркировка към конната база, пресича се шосето за с. Шереметя – с. Арбанаси и по платото след около 40 минути се достига до манастира. 

     За незапознатите с маршрутите ще бъдат осигурени водачи от изходните пунктове в 9.00 часа. Регистрация на преминалите маршрута ще се прави в района на манастира – до 14.00 часа.  Награди чрез томбола ще получат преминалите най-малко два от трите етапа в есенния дял на кампанията „Движи се и победи”. Жребият ще се тегли на 18 октомври – петък, от 11 часа в Регионалната здравна инспекция.