Денят Политика

Проблемите с безводието, качеството на въздуха в областта и строежа на магистралите ще са приоритет за ГЕРБ-СДС в следващото правителство

Инфлацията, намаляващата покупателна способност, безводието и спрените магистрали са едни от най-сериозните проблеми, които са поставили пред кандидатите за народни представители от коалицията ГЕРБ-СДС жителите на област Велико Търново. Това подчерта водачът на листата проф. Костадин Ангелов, който отчете, че за изминалия месец са се срещнали с над 4 000 граждани от всички 10 общини в региона. Пред кандидатите за депутати от ГЕРБ-СДС са поставени проблеми и като ниските заплати на медицинските кадри, нуждата от пречиствателни станции и принудата църкви и манастири да заплащат промишлен ток.

„Ние недоумяваме защо бяха спрени допълнителните заплащания от 1 юни към лекари, медицински сестри и санитари. Недоумяваме и защо не се индексират заплатите в сферата на спешната помощ, като работещите там дори бяха лишени от купони. В нашата програма сме предложили решение за всеки от поставените от великотърновци проблеми.“ – подчерта проф. Костадин Ангелов.

От коалиция ГЕРБ-СДС са категорични, че компенсациите за ток и газ трябва да продължат, а строителството на магистралите спешно трябва да се поднови, за да има приток на инвестиции в региона. „В 25 населени места в областта имат проблем с ВиК сектора, който беше изваден от правителството на „Промяната“ от Плана за устойчивост и развитие. Затова Плана, според нас, трябва да се предоговори.“ – каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС проф. Ангелов.

Той пое личен ангажимент за решаването на проблема със завода на  Кроношпан във Велико Търново. „Тук не става въпрос за спиране на предприятието, а за въвеждането на строги екологични норми и денонощен мониторинг, ако е нужно и от чужди експерти, за да се гарантира качеството на въздуха на великотърновци.“ – допълни проф. Костадин Ангелов.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС във Великотърновски район поставят като приоритет и проблема с Присовските завои, както и пътищата от трети и четвърти клас. „На заседание на Министерски съвет трябва да се промени условието църкви и манастири да плащат промишлен ток.“ – допълни проф. Ангелов.

Областният председател на ПП ГЕРБ инж. Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България, сподели, че местната власт е изключително притеснена от зимата, която ни очаква. „Година и половина некадърно управление и безхаберие си проличаха навсякъде, но най-вече то се отрази на джоба на гражданите. А в общините се чудим как да заплащаме за електричество, за социални дейности, за ученически спорт и т.н. Но аз, за 10 години, не съм виждал такава управленска програма, каквато предлага днес ГЕРБ-СДС. В нея има решение за всеки кризисен момент във всяка сфера.“ – категоричен беше инж. Даниел Панов.

 

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление