Социални дейности

„Заедно при баба и дядо“ търси доброволци

Фондация „Поколения заедно” търси доброволци за проекта си във Велико Търново – „Заедно при баба и дядо”. Целта е те да отидат на гости на възрастни хора, настанени в специализирани институции в областта, да поговорят с тях и да споделят ежедневието си заедно, информира Нестор Несторов, координатор на проекта за старата столица. Доброволците – ученици, студенти, работещи могат да се запишат чрез Фейсбук страницата на Фондацията или в инициативата им в TimeHeroes. Идеята е посещенията да бъдат ежемесечни.

Инициативата стартира на 26 октомври, събота от 9.30 ч. до 11.30 часа.

Идеята на Фондация „Поколения заедно” е да се намали социалната изолираност на възрастните хора, като се възстановяват разрушените между поколенията мостове на приемственост, почит, уважение, толерантност. С положителна енергия и добро настроение, да се върне чувството за пълноценност и усмивка на откъснатите от социалната среда възрастни хора – чрез ежеседмично организирани посещения в социални домове за възрастни хора, както и провеждане на приятни разговори, разнообразни настолни игри. Да се стопят ледовете между поколенията.
Да се ангажират повече хора – студенти, ученици, спортни клубове и професионални колективи – въобще всички желаещи да участват като доброволци към фондацията.

снимка – Фондация „Поколения заедно“

Кремена Крумова – Попова