Социални дейности

„Приятели на животните“ се нуждаят спешно от финансова подкрепа за три пострадали животни

„Приятели на животните ВТ“ спешно се нуждаят от средства за покриването на разходите за лечение на три ранени животни. Над 4 000 лв. е сметката във варненска ветеринарна клиника за бездомната Изи, която е жестоко нахапана от по-голямо куче. След преглед от великотърновски ветеринари, става ясно, че младото животно е със счупен гръбнак и сериозни стомашни разкъсвания и трябва да бъде транспортирано до Варна, където на Изи са извършени три тежки операции. Половината от сумата за лечение е осигурена, а сметката за престоя в клиниката нараства със 150 лв. на ден, затова е наложително спешното осигуряване на останалата сума.  На над 1 400 лв. възлизат разходите и за операциите на две котки със счупени крака и травми, в следствие на удар от кола, които са настанени за лечение във великотърновски клиники.

Сметките за дарения и за трите животни са поместени в страницата на Сдружение „Приятели на животните ВТ“ във фейсбук, като са описани и подробности за състоянието на пострадалите бездомничета.

От организацията благодарят на хората, които са се включили в мартенския онлайн базар, с помощта на които е била събрана сумата от 510 лв. С нея са покрити част от разходите за операция на счупено краче на декоративното зайче, което бе изхвърлено в кучешката клетка в парк „Дружба“. Дългоухият любимец вече е добре и е осиновен от грижовен стопанин.