Любопитно

„Приятели на животните ВТ“ със своя къщичка на Коледния базар в „Марно поле“

За трета поредна година фондация „Приятели на животните ВТ“ има своя къщичка на Коледния базар в парк „Марно поле“. Ентусиастите предлагат ръчно изработени сувенири, украшения, играчки за домашни любимци както и календари със снимки на кучета и котета от приюта.

Средствата, събрани от продажба на артикулите, ще  се използват за подпомагане на бездомните животни в региона. Освен пари се набират одеяла, постелки, каишки, поводи и храна за четириногите. „Нямаме претенции за марка. В момента в приюта има около 20 малки кученца, затова ни е необходима специална храна, подходяща за възрастта им„, обясни Радостина Герганова, председател на организацията.

Тази година има нужда и от много доброволци, които да дежурят в къщичката. Тя ще е отворена всеки ден до 31 декември от 10,00 до 19,00 часа. „Смените са гъвкави. Могат да са по 2-3 часа или повече в зависимост от свободното време на доброволците. За сега са се включили около 10 души, но се надявам бройката да се увеличи. Всеки, който иска да е доброволец, може да остави координатите си за връзка на място в къщичката или да се свърже във Фейсбук„, допълни Герганова.

През миналата година набраните средства от Коледния базар са били над 6000 лв. По-голямата част от тях са разходени за безплатна кастрация на бездомни животни.

Диана Колева