Любопитно Община

„Приказно ревю” по повод Деня на детото в парк „Дружба”

Празник за малчуганите под мотото „Приказно ревю” по повод Международния ден на детето организира дирекция „Социални дейности и здравеопазване” при Община Велико Търново. Събитието е в подкрепа на приза „Община приятел на детето”, носител на който е старопрестолният град.  Събитието ще се състои на 31 май, от 17,30 часа в парк „Дружба”, при лошо време – в голямата зала на Общината.

Програмата включва нестандартно модно ревю, в което ще вземат участие над 150 деца и младежи от младежките центрове и социални услуги, функциониращи на територията на общината. Като истински модели малчуганите и учениците ще дефилират с изработени от тях тоалети на приказни герои. Облеклото е направено от подръчни и рециклирани материали.

В модното ревю ще бъдат представени 24 тоалета, които ще бъдат оценявани от компетентно жури. Участниците ще се състезават в  категориите „Най-атрактивен тоалет”, „Най-автентичен тоалет”, „Най-забавен герой”, „Най-артистичен герой“ и „Любимец на публиката”.

Децата и младежите за пореден път ще докажат и своите таланти. Те ще зарадват публиката с богата програма от песни, танци, скечове и стихотворения. За всички участници са подготвени много изненади и награди.

За доброто настроение на участниците екипите на Общностен център за деца и родители „Царевград”, Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания и Център за обществена подкрепа ще организират различни занимания по интереси. В празничната програма ще се включат също Фондация „Happy Mums“ със заниманията Happy Kanga Mums – безопасни и забавна следродилни тренировки за майки и бебета. Фондация „Искам бебе“ също ще вземе участие в събитието чрез провеждането на информационна кампания за дейностите, които реализира.