Култура Образование

Преподаватели от ВТУ са в основата на „Стъклена плетеница“, която се провежда днес и утре в Боженци

Днес и утре, неделя, МАИР „Боженци“ и РСО „Централна Стара планина”  канят на седмото издание на „Стъклена плетеница“ – събитие, което се утвърди в последните години като търсено и предпочитано от любителите на творчески предизвикателства и търсещите нови приключения, от пътешестващите в себе си артистични и авантюристични натури.

Тази година организаторите залагат на академизма на преподаватели от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и техните умения да въвличат умело в своя занаят не само студенти, но и различни по вид публики.

Доцент Борис Желев , гл. ас. д-р Анастасия Тонкова, ас. д-р Даниел Иванов и Елпида Лайлакиду ще ви потопят в света на цветните и изящни витражи, с тяхното магнетично излъчване и дарба да черпят сила от светлината, за да излъчват топлина и уют. Всеки от тях има богата професионална биография, достатъчно теоретични знания и не по-малко практически опит в работата със стъкло – материал, който не се поддава на лесна обработка и продължава да предизвика творците с хлад и остри ръбове.

Ако искате да надникнете в света на професионалистите през калейдоскопа на техните творби и сами да изработите свой цветен и уникален стъклен свят, посетете Боженци днес и утре, от 10.00 до 16.00 часа. Място на срещата – Старото школо. Вход – 3.00 лева.