Култура

Премиера на „Браво, Франклин!” в Куклен театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 27 октомври от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, отново ще гостуват театралите от Държавен куклен театър – Русе. „Браво, Франклин!“ е най-новото заглавие в репертоара на русенските кукленици. Автори на текста на хитовия спектакъл са Полет Буржоа и Бренда Кларк.

Постановката е дело на Валентин Владимиров, сценографията и куклите – на Сийка Моллова, а музиката – на Станимир Иванов. В спектакъла участват чаровните актьори от трупата на театъра Деница Дончева и Любен Русенски.   След успешната премиера на русенска сцена „ Браво, Франклин!“ ще изненада и театралите от старата столица.

Франклин е малко костенурче, познато от известната поредица книжки на Полет Буржоа и Бренда Кларк. В историята се случва нещо по-специално. Малкият Франклин много се страхува от гръмотевици. Освен това се чувства самотен в игрите, защото няма до себе си приятел. Но чудото се случва… На съседната улица се нанася непознато семейство Лосове. Франклин и Лоско – тяхното дете, бързо се сприятеляват, но нямат време да се опознаят. Беда връхлита Лоско – изгубва се в мрачната гора. Франклин трябва да преодолее страха си, за да помогне на приятеля си. Но нима това е лесно?! Гръмотевиците са толкова страшни!…
Ще повярва ли в себе си малкото костенурче…?! Може би! Едно обаче е сигурно – спектакълът „Браво, Франклин!” ще ви накара да се смеете и да се вълнувате от сърце.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.