Политика

Преизбраха Гюнай Далоолу за областен председател на ДПС Велико Търново

Преизбраха Гюнай Далоолу за трети мандат областен председател на ДПС – Велико Търново. На отчетно-изборната конференция, която се проведе днес, положителен вот за него дадоха единодушно всичките 96 делегати, присъствали на форума.

27 членове, с 8 по-малко – ще има новият Областен съвет. На първото си заседание те ще изберат заместници на Далоолу и ръководители на вътрешнопартийните комисии.

На конференцията беше гласувана номинацията на Мустафа Карадайъ за лидер на ДПС, разширяване на структурите в 10-те общини на областта и бяха избрани 22-ма делегати за предстоящата национална конференция на ДПС, която ще се проведе, по думите на Далоолу скоро – в онлайн среда или присъствено, но датата все още официално не е обявена. Решено беше още Оперативното бюро да заседава преди заседанието на Областния съвет.

„Развълнуван съм. Ще запомня деня с много добра емоция, имаше моменти, в които имах сълзи в очите си, защото е хубаво да усещаш насреща си близост”, сподели минути след избора му Гюнай Далоолу. По негови думи мандатът е бил труден. „Той съвпадна с 30-годишнината на Движението за права и свободи,  най-националната, най-отговорната, най-евроатлантическата партия. Тя никога не предава, не продава своите ценности, а винаги работи за доброто и за благото на хората – не само за своя електорат. Ще дам всичко от себе си, ще работя със зъби и нокти за просперитета на ДПС в област Велико Търново и затова регионът да има свой народен представител”, заяви Далоолу.  „Структурите ми са в стройна позиция, имам добър екип зад гърба си, който през последните 7 години неотлъчно е до мен”, изтъкна местният лидер на Движението.

Членовете на Централното оперативно бюро Камен Костадинов и Рушен Реза и народните представители Имрен Мехмедова и Симеон Симеонов бяха гости на конференцията.

„Великотърновската областна структура стои много добре на национално ниво.  Г-н Далоолу е изявен лидер в нашата партия. Резултатите, които показваме на всички избори, са признание за това, което се прави в региона”, коментира Симеонов, който е депутат на ДПС от Великотърновския избирателен район.

 

Снимка – Фейсбук