Здравеопазване

Представят „Пет артикулационни приказки с Бърборка” в Mall Veliko Tarnovo

„Пет артикулационни приказки с Бърборка” от Надежда Ножарова ще бъде представена на 23 ноември от 11.00 часа в книжарница Booktrading Велико Търново. Авторката е логопед с дългогодишна практика с деца с езикови и говорни нарушения.

Приказките са четени през годините на много деца и са променяни и подобрявани многократно, така че да са максимално въздействащи и подпомагащи развитието на малките читатели. Елена Василева е художник и учител. Тя е  нарисувала прекрасни картини, които децата много харесват и обичат. В историите са вплетени упражнения за подобряване на артикулацията, фината моторика на ръцете, упражнения за дишане, ритъм и синхронизация на двете полукълба.

Книгата е чудесно помагало в работата на педагози и логопеди. Може да бъде използвана от родителите за подпомагане на работата на логопеда и да бъде адаптирана според нуждите на детето. Децата харесват героите и обичат да измислят различни комбинации от срички, които да повтарят и така да автоматизират различните звукове в срички.

„Събитието е подходящо за деца от 3 до 6-годишна възраст.Ще рисуваме с бои, така че предвидете дрехи, които могат да бъдат изцапани или престилка за рисуване. А записването става в страницата на училището за родители Happy Mums  -> Събития”, обясни ръководителят му Тони Калушкова.