Култура

Представят във Велико Търново световния мюзикъл „Алиса в огледалния свят”

Световният мюзикъл „Алиса в огледалния свят” по романа на Луис Карол, продукция на “Бон-Бон Мюзик”, ще бъде представен във Велико Търново на 3 август. Летният театър на старопрестолния град ще посрещне талантливите деца-актьори от Бон-Бон за премиерата на продукцията, включена във фестивала “Сцена на вековете”.

Следвайки сюжетната линия на мюзикъла, решавайки загадките във всяко квадратче от шахматната дъска по пътя към дома, Алиса и малките актьори от “Бон-Бон” ще запленят публиката в Летен театър – Велико Търново с невероятна си игра. Редуващите се картини – майсторски разработени от творческия екип на спектакъла, брилянтната хореография и вокално майсторство, уникалните костюми, оставят зрителите без дъх, недоумявайки как е възможно деца да играят така професионално без присъствие на нито един голям актьор на сцената.

Мюзикълът “Алиса в огледалния свят” на композитора Пиърс Чатър Робинсън, по текст и стихове Крис Блекууд, вече 10 години не слиза от сцените на театри по целия свят. Българската му адаптация е един изключително амбициозен и мащабен проект, осъществен благодарение на безграничното въображение на творческия екип, в който участват над 50 деца между 4 и 15 години.

Създадена през 1995 г. от Рози Караславова, група “Бон-Бон” е символ на качество, стил и талант. Основната ѝ мисия е да възпитава децата в любов към музиката и изкуството, като създава качествени продукции, които носят наслада на малки и големи.

Билетите за представянето на “Алиса в огледалния свят” във Велико Търново и София са налични в мрежата на Eventim.