Икономика Култура

Представят Велико Търново на Международно туристическо изложение в Румъния

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ представя Велико Търново на есенното издание на Международното туристическо изложение TTR в Букурещ, Румъния, което се провежда за 48 път и тази година е в периода от 9 до 12 ноември. Информационният щанд на Министерството на туризма на България е с площ от 150 кв.м и е най-големият на изложението.

Участие вземат общо 18 фирми и общини, които имат възможност да представят своите туристически продукти и услуги пред професионалисти, включително туроператори и хотелиери. TTR е място за обмен на добри практики, които са от решаващо значение за по-нататъшното развитие на туристическия сектор.

Велико Търново и неговите забележителности продължава да е притегателен център както за индивидуални, така и за организирани румънски туристи. Румъния е най-големият чуждестранен пазар за великотърновския туризъм. Ежегодно хиляди румънски граждани посещават старата столица, като целта на общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ е да запази тази тенденция.