Денят

Представиха новите заместник-областни управители

Новите си заместници представи днес областният управител на Велико Търново Георги Гугучков. Със заповед на служебния премиер от 12-ти август на постовете са Станислав Николов и Петя Райкова.

Станислав Николов е завършил право във ВСУ „Черноризец Храбър“, има специалност „Морско право“. Николов има над десет годишен професионален опит в логистиката на опасни товари по шосе. Той е ADR консултант по безопасност при превоз на опасни товари. Притежава професионална квалификация от Техническия университет в София, катедра „Въздушен транспорт“. Владее английски, немски и руски език. Член е на Българска Мастърс Федерация по плувни спортове. Николов вече беше на тази длъжност, като днес подчерта, че екипът е добър и той ще работи с удоволствие с него, въпреки само на няколко месеца.

Петя Райкова е магистър по право. Завършила е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. От 2000 г. до юли месец т. г. работи в Областна администрация Велико Търново като последователно заема длъжностите младши юрисконсулт, старши юрисконсулт, главен юрисконсулт, началник на отдел „Координация и административен контрол“, директор на Дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“, както и главен секретар. Петя Райкова притежава специализации „Европейска административна практика“ и „Управление на администрацията“ по програми на ВТУ. Георги Гугучков сподели, че се изненадал, когато разбрал, че е напуснала при управлението на Людмила Илиева. „Не можех да си позволя лукса да се лиша при тежката подготовка на изборите от доказал се професионалист с богат опит.“ – допълни областният управител. Райкова от своя страна сподели, че целият и трудов стаж до момента е преминал в администрацията и за нея е чест да продължи да работи с екипа.

Областния управител държеше да отбележи, че Николов и Райкова са лично негови предложения. Също така Гугучков проведе среща и с цялата областна администрация, като увери, че всеки ще остане на работното си място, тъй като той уважава решенията на своята предшественичка Людмила Илиева.